E-handel moms


Säljer du som e-handlare till privatpersoner i andra länder?

Tänk då på att du ska lägga på utländsk moms istället för svensk moms på din försäljning när du nått tröskelvärdet i aktuellt land! Det är inte frivilligt utan ett lagkrav.

Momsregistreringsnummer och momsdeklarationer inom Europa

När ditt företag sålt varor och/eller tjänster till privatpersoner i ett annat land under 12 månader till ett värde som överskrider tröskelvärdet, så blir ditt företag skyldig att lämna in momsredovisning till skattemyndigheten i det landet och inte till skatteverket i Sverige.

Vid en momsregistrering i, exempelvis Tyskland, så får du ett Tyskt momsnummer och du lägger sedan på lokal tysk moms på 19 % istället för svensk moms på 25 % på det du säljer. Det innebär en 6 % vinst för ditt företag vilket även kan användas till att sänka priserna mot slutkund och på så sätt skapa en stor konkurrensfördel!

I många länder behöver du inte vänta till dess försäljningen överstiger tröskelvärdet, utan du har möjlighet att frivilligt momsregistrera dig och på så sätt kan du snabbare tillämpa den utländska lokala momssatsen på din försäljning.

När ditt företag väl blir skattskyldigt så gäller samma princip oavsett land, dvs. man följer de inhemska skattereglerna och registrerar sin verksamhet för momspliktig försäljning hos det utländska skatteverket. Du skall alltså inte fortsatta din försäljning som vanligt inkl. svensk moms utan så snabbt som möjligt registrera dig i utlandet och få ett lokalt utländskt momsregistreringsnummer och lägga på lokal utländsk moms på försäljningen. Tillika för att undvika att en skatteskuld byggs upp i utlandet, som i värsta fall kan leda till ränta och höga straffavgifter, så skall du i likhet som tidigare betala in moms till staten. Enda skillnaden är att du betalar in momsen det aktuella utländska landets skattemyndighet istället för till svenska skatteverket.

Kontakta oss innan du påbörjar din e-handel försäljning så hjälper vi dig att reda ut vad som gäller för just din verksamhet.

Vi på Moms Finans hjälper dig hela vägen från din första fundering till momsregistreringsansökan och löpande redovisning. Vi handlägger hela processen samt korrespondensen med de utländska skatteverken. Därtill tillhandahåller vi erforderliga e-tjänster och certifikat för en smidig och löpande momsredovisning.

Är du redan momsregistrerad i utlandet?

Jämför oss gärna med andra aktörer! Många företag i er bransch har upptäckt fördelarna att samla alla sina momsärenden hos oss som en komplett samarbetspartner.

Vi ser fram emot att få hjälpa dig expandera!

info@momsfinans.se

+46(0)660-21 16 80

 

e-handel moms kontakt 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

info@momsfinans.se

+46 (0)660-211680

Moms Finans Sweden AB 

ÖRNSKÖLDSVIK

© 1996-2020 Moms Finans Sweden AB. Alla rättigheter reserverade – info@momsfinans.se